Wie zijn wij?

overons

Anja Groeneveld

Al meer dan 35 jaar ben ik met héél veel plezier werkzaam in de ouderenzorg. Ooit ben ik begonnen in de Rozenhoek te Nieuwenhoorn en tegenwoordig ben ik parttime werkzaam bij de Catharina Stichting in Brielle.

Het ouder worden van mijn vader en moeder heeft mij meer dan ooit doen beseffen hoe belangrijk de directe omgeving is (familie, vrienden en buren). Soms een boodschap, soms een klusje in huis of even gezellig een kopje koffie drinken met elkaar.

Met mijn werkervaring en mijn behulpzame instelling voel ik me helemaal op mijn plek bij Thuis Service Plus . Door de inzet van Thuis Service Plus (en daarvan ben ik overtuigd) kan het leven – ondanks soms moeilijke omstandigheden – weer een stuk aangenamer worden en kunnen senioren langer zelfstandig blijven wonen. Als ik hieraan mijn steentje kan bijdragen, is mijn doel bereikt.

Kees van der Meijden

“Ja , ik doe dit werk omdat ik het leuk vind en omdat ik het contact met senioren enorm boeiend vind. Bovendien krijg ik veel waardering voor het werk dat ik doe.” Dit vertel ik als een cliënt aan mij vraagt of dit werk wel leuk is voor mannen. Ik heb inmiddels ruim 25 jaar in de gezondheidszorg gewerkt. Na een uitstapje naar de detailhandel van ruim 10 jaar ben ik sinds november 2011 weer parttime actief in de thuiszorg.

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat mijn moeder slechts 6 kilometer bij mij vandaan woont. Minimaal 1 à 2 keer per week ga ik even bij haar langs. Zo af en toe heeft ze ook wat klusjes voor me, zoals plantjes poten in de tuin, een schilderijtje ophangen, het schuurtje verven, mee naar de specialist, boodschappen doen etc. Ik vind het fijn om dit voor haar te doen.

Ik realiseer mij dat niet alle zoons en dochters dezelfde mogelijkheden hebben. Ook in dergelijke situaties kan Thuis Service Plus behulpzaam zijn.